Rougemarinova Fritulinka: Desert o kojem bruji cijeli Advent

2 min čitanja
Rougemarinova Fritulinka: Desert o kojem bruji cijeli Advent

Zagrebački Advent svake godine iznenadi mnoštvom novih senzacija, no rijetko koja izazove toliku znatiželju kao nova Fritulinka by Rougemarin, kućica smještena na samom Trgu bana Jelačića. Tamo je chef i gastro vizionar Marin Medak predstavio desert koji već mnogi nazivaju hitom sezone, a on sam „najboljim proizvodom u svojoj karijeri”.

Fritulinka – savršen spoj palačinki i fritula

Ako vam se ikad dogodilo da stojite pred adventskim kućicama i ne možete se odlučiti između fritula i palačinki, Rougemarin je upravo riješio vašu dilemu. Fritulinka je, najjednostavnije rečeno, najbolje od oba svijeta: meka palačinka, punjena bogatom kremom, pažljivo je umotana u tijesto fritule, zatim zlatno ispečena i uvaljana u mirisni cimetni šećer.

Rezultat je desert koji izgleda poznato, a istovremeno potpuno novo; nešto što odmah poželite fotografirati, zagriznuti i naravno podijeliti na Instagramu.

Rougemarinova Fritulinka: Desert o kojem bruji cijeli Advent i Instagram
Rougemarinova Fritulinka: Desert o kojem bruji cijeli Advent i Instagram

Pet punjenja

Unutrašnjost Fritulinke krije čak pet različitih punjenja, od kojih svako ima svoju publiku:

● pistacija s umakom od pistacija

● pekmez od šljiva

● čokoladna krema

● marelica s karamelom i mandarinom

● jabuka s karamelom i cvijetom soli

„Htjeli smo napraviti nešto novo, nešto što ne postoji, a opet da bude svima blisko. Fritulinka je upravo to”, kaže Medak.

Advent koji miriše na domaće, ali izgleda svjetski

Rougemarinova adventska kućica ove je godine zamišljena kao mali gastro laboratorij u samom centru grada. Osim Fritulinke, posjetitelje čekaju i klasične fritule, a za ljubitelje slanih verzija, u ponudi imaju hot-dogove u Rougemarin stilu i još iznenađenja.

Pretplati se na časopis

PRETPLATITE SE