Najbolji recept za neodoljivi crumble od jabuka | ELLE

2 min čitanja
Najbolji recept za neodoljivi crumble od jabuka | ELLE

Za sve ljubitelje deserata s jabukama imamo jedan klasik koji nikada ne razočara. Apple crumble, poznat i kao drobljenac od jabuka, savršena je kombinacija sočnih, mirisnih jabuka i hrskavog maslanog posipa. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je desert koji osvaja na prvi zalogaj.

Donosimo jednostavan recept za crumble od jabuka koji uvijek oduševi
Donosimo jednostavan recept za crumble od jabuka koji uvijek oduševi

Crumble od jabuka recept

Sastojci (za kalup otprilike 20 × 30 cm)

Nadjev od jabuka:

  • 6–8 jabuka (oko 1 kg), oguljenih i narezanih na kockice ili kriške

  • 2 žlice šećera (bijeli ili smeđi)

  • 1 žličica cimeta ili pumpkin spice začina

  • 1 žlica limunova soka

  • 1 žličica vanilije (po želji)

  • 1–2 žlice brašna (ako su jabuke vrlo sočne)

Crumble posip:

  • 150 g brašna

  • 100 g hladnog maslaca, narezanog na kockice

  • 80–100 g smeđeg šećera

  • 50 g zobenih pahuljica (preporučljivo)

  • Prstohvat soli

  • Po želji: malo cimeta ili sjeckanih orašastih plodova

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C

  2. Pripremite nadjev od jabuka tako da u zdjeli pomiješate jabuke, šećer, cimet, limunov sok, vaniliju i po potrebi brašno. Smjesu rasporedite po dnu kalupa.

  3. Pripremite crumble posip. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, zobene pahuljice i sol. Dodajte hladni maslac i utrljajte ga prstima u suhe sastojke dok ne dobijete mrvičastu strukturu.

  4. Ravnomjerno rasporedite posip preko jabuka.

  5. Pecite 35–45 minuta, dok površina ne postane zlatno smeđa, a jabuke mekane i mirisne.

Najbolji je topao, uz kuglicu sladoleda od vanilije, žlicu tučenog vrhnja ili malo grčkog jogurta.

Pretplati se na časopis

PRETPLATITE SE